В резултат на неспазване на мерки за безопасност мъж от Ракитово се е прострелял със законно притежаван от него пистолет, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Сигнал за случилото се е бил получен в полицейското управление във Велинград на 27 февруари, около 19.30 ч., от екип на „Спешна помощ“. Медиците се отзовали на сигнал за инцидент в къща, намираща се в Ракитово. Те открили 60-годишния В.Н. с огнестрелна рана в областта на десния крак. Мъжът е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград без опасност за живота. При проведеното разследване на служители от полицейското управление било установено, че мъжът притежавал законно боен пистолет „Макаров“. Във въпросната вечер той предприел действия да го почисти, но при неправилно боравене с оръжието се самопрострелял.

Пистолетът и разрешителното му за носене и съхранение са иззети от служители на „Охранителна полиция“. От службата „Контрол над общоопасните средства“ при ОДМВР-Пазарджик апелират към всички притежатели на огнестрелно оръжие да спазват стриктно мерките за безопасност при носене, съхранение или използване на оръжието. В противен случай освен носенето на наказателна и административна отговорност рискуват , както своя така и живота и здравето на околните.