Какво би станало ако Истанбулската конвенция бъде приета и България? Този въпрос си задават мнозина нашенци, които се чудят дали текстът е предвиден наистина като в защита на жените от насилие или всъщност се опитва да прокара тихомълком джендър идеологиите и при нас, пише Флагман бг. 
Своеобразен отговор на този въпрос дава немският политик Бьорн Хоеке от ПП Алтернатива за Германия, зачитайки абзац от учебник за 3-4 клас в Германия. 

Ето какво пише вътре:

"Понякога има татко или мама. От време на време има татко и мама. В някои случаи има и татко, който преди е бил мама. Моят баща сега е жена. Тя е на мнение, че някак си винаги е била жена. Смятам, че ние сме яко семейство".

Този шизофренен текст ще се предлага за диктовка на ученици от 3-4 клас. Засега за щастие е само проект и вероятно ще се въведе пробно само в една немска провинция – Хесен. После може да обхване училищата в цяла Германия и цяла Европа.

Ако се подпише Истанбулската конвенция, която привидно защитава жените от насилие, а истинската й цел е да насажда в обществото джендър-идеологията, според която има 71 пола и всеки човек може да отхвърля свободно “диктата на природата” и да се пише всякакъв, такива диктовки ще станат задължителни и в българските училища.