През нощта срещу събота  облачността над страната намаля до ясно време. Остана тихо. Минималните температури бяха без промяна - между 1° и 10°С, предават синоптиците от Meteo Balkans.

Сутринта ще има условия за мъгли, а по високите полета от Западна България – и за слани. Над останалата част стойностите ще са между 5°С и 10°С. 

През почивния съботен ден ще е предимно слънчево, следобед над Западна и Централна България – и с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще продължи да духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 19°С и 24°С. 

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота ще е предимно ясно и почти тихо. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22°, на морската вода - около 21-22°. Вълнението на морето ще е 1-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще се понижат и ще са близки до нулата. Не са изключени и слани.

През деня ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност. Максималните температури ще се повишат и ще са между 19-20°С. 

Времето в планините

остава хладно, с минусови температури в сутрешните часове. През деня ще преобладава разкъсана облачност. Ще продължи да духа умерен от северозападен вятър. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 15°C, на 2000 метра - около 5°C.

Времето на Балканите

Необичайно студено за септември ще е времето на нашия полуостров. Времето над по-голямата част от Балканите ще е с разкъсана облачност. Повече слънчеви часове очакваме в Гърция. Температурите постепенно ще се повишават.

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук