Почти по едно и също време около 13 часа на тел 112 е подаден сигнал за забелязана змия под павилион на шуменската улица ”Странджа”, а милозливи студенти пък проплакали на спешния телефон, че малко коте се е заклещило до жп прелеза пред университета. Към местата полетял екип от огнеборци. Със змията нищо не се получило, защото влечугото се шмугнало в един тесен процеп между павилиона за зеленчуци и съседен склад и уредът за хващане, не можел да влезе, обясниха от пожарната.
Акцията за котето също се провалила, защото мъникът отказал да излезе. Бил се наврял под гуменото уплътнение на жп релсите и не помръдвал. Видяхме, че влакът не може да го смаже, защото е много под релсите, пролуката е висока и то може да се разхожда спокойно, обясни шефът на пожарната Красимир Колев. Моите хора са преценили, че както е влязло, така и ще успее да излезе. „Не можем да разглобим релсите”, заключи той.

Преди малко към мястото са тръгнали доброволци от местното Дружество за защита на животните, съобщиха от там, цитирани от „24 часа”.