Тъжно настроение завладя коментарното студио на „На кафе“ по Нова телевизия. Водещата Гала и нейните редовни коментиращи обсъдиха трагедията в Турция и Сирия след чудовищното земетресение в понеделник, при което загинаха близо 5000 души.

В предаването се включи Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“, който участва в кампания за набиране на помощи за пострадалите региони.

Гостите в студиото обсъдиха и реакциите на известните личности по повод трагедията, най-вече на турските звезди.

Докато актьорът Дарин Ангелов обясняваше с посърнало лице историята на малкото момиченце в Сирия, което беше спасено от отломките, но е изгубило почти цялото си семейство, емоциите завладяха Ромина Тасевска и тя се разплака в студиото.

„Всеки човек, независимо колко силен ти се струва преди това, пред лицето на трагедията става просто едно малко дете“, каза и писателят Георги Блажев.

Почти се разплака и певецът Юлиян Константинов, който показа снимката, обиколила целия свят – с кучето, което стои до затрупан под отломки човек. Всъщност междувременно беше изяснено, че кадърът е от друго събитие. 

Самата Гала също не остана равнодушна пред думите и кадрите от трагедията. Тя запази самообладание, но въпреки това гласът ѝ се разтрепера и тя закри тази част от предаването видимо натъжена.

Дори и след това Ромина не успя да спре сълзите си и Георги Блажев се опита да я успокои.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук