Незрящият бургазлия Живко Велчев едва не загуби най най-верния му другар – кучето-помощник Арес заради лекарска грешка. Той сигнализира за случая и изплака мъката си, пише "Флагман".

Домашният му любимец, който от 2009 досега непрестанно е бил до него е бил ухапан от насекомо преди известно време и днес гасне заради това, че не е лекуван правилно в известна ветеринарна клиника в Бургас.

„Арес заболя. Той е служебно куче, което ми бе подарено преди близо 10 години, за да ми помага. Община Бургас отпусна пари за лечението му, тъй като аз без него на практика не мога да живея. Клиниката, в която го „лекуваха“, ако изобщо може така да се нарече, ми казаха, че то е добре – изчистили му зъбния камък, проверили за заболявания и то било здраво“, започва разказа си Живко. 

Оказва се, че съвсем не е така. Нито е изчистен зъбния камък на Арес, нито той е добре, а напротив – умира и то от леснолечимо заболяване. Става въпрос за дирофилариоза – често срещано при кучетата състояние, причинено от червей, настанил се в организма на кучето при ухапване от комар или кърлеж.

„Парите са отпуснати, по документи на кучето ми са извършени редица процедури, а на практика нищо такова не се е случило. И Арес умира. Разчитам на приятели да ми помагат при лечението, но за мен това е абсурдно. Явно просто тези ветерианри предпочитат да бягат от отговорност“, казва Живко Велчев, който е потресен от случилото се само преди месец.

Днес той сам, но с помощта на верни приятели и филантропи от Бургас, включително и на известна бизнесдама успява да поддържа живота на най-добрия си приятел Арес, но все още се нуждае от помощ. Десетки могат да гарантират, че Живко никога не злоупотребява с парите, които са му дарени. Той е честен и много открит човек, може сами да се уверите в това като разговаряте с него. Живко се нуждае не от парична помощ, а от медикаменти и храна за кучето си. Арес е не само неговите очи, а най-добрият му приятел.