Безплатна рекламна картичка с лика на министъра на държавната администрация Николай Василев е новият хит в столичните заведения. Образът на Василев е придружен с въпроса: “Who’s this boy?”. “Това не е платен ПР на Николай Василев, а редакционният избор на “Fame Cards” за човека, променящ живота ни към по-добро”, изрично се уточнява на гърба на картичката, която се разпространява в кафенета, барове, клубове и ресторанти.
Авторите посочват и “червените точки”, които са станали причина да издадат креативната картичка с министъра:

За една година компютъризира школата, с което се надяваме децата ни не само да са по-красиви, ами и по-умни от нас. “Учи мамо, да не работиш” отново е на мода.

За 7 години успя да премахне или облекчи цели 177 регулаторни режима. Още повече, със съмишленици успя да създаде работа на Главния прокурор, като му изпрати за проверка 95 общини, барабар с незаконните им режими.

Въведе единен фиш за цели 10 гранични пункта, граници на ЕС, с което на практика потвърди правилото за свободното придвижване на хора и капитали, като вникна дълбоко в историческото ни желание да пътуваме и харчим, оставяйки все по-добри впечатления в съседите. Същото направи и с плащането на всички такси – едно гише! Няма обикаляне, няма разправии, няма “върнете се пак на първо гише”... пък и повечко пари в хазната.

Още 60 000 служители от администрацията вече са на “ти” с компютъра, още 36 000 могат да казват Hello и Good bay ( бел. ред. Тук се предполага, че създателите на картичката са имали предвид “Goodbye”.)

По-голямото удоволствие е, че вече докато ти си в обедна почивка, те работят, и то за теб. Преди докато ти чакаше, те обядваха! Никога не забравяй, че си данъкоплатец!

През 2002 г. най-после държавата каза “Да” на младите. Цели 13 години народната младеж хайманосваше из частния сектор и по кухните в Европа. Сега не само че има някоя и друга колежка или колега, заради които си заслужава цялото бачкане, ами дори можем и да дръпнем в кариерата по системата “бърза писта”.

Вече е възможно да стигнем там, за където сме тръгнали, защото табелите са на път да бъдат уеднаквени! А транслитерацията, колкото и транс да звучи, ни дава възможността да си “кажем” името и някои други страни, се изброяват постиженията на Василев. /БЛИЦ