Така нареченият протестър Никола Вапцаров успя да се добере до дълго търсеният статут на кандидат-депутат. Отне му доста време биене на тъпана и яхване на чужди протести, но вече е в листите на „Изправи се! Мутри вън!“. Това обаче не променя по никакъв начин циничното му поведение, което иначе умело прикрива зад ехидна усмивка и в опит да се добере до медиите, който днес се появи и на протеста на „АРТЕКС“ пред МРРБ.

В един момент, обаче, т.нар. „протестър“ изпусна нервите си и започна да обижда не само администрацията, която нарече „измекяри“, а професорите по право от Софийския университет – „платени професори“, но си позволи да обижда и работниците на „АРТЕКС“, които протестираха срещу спирането на работата им:

„Дошли сте да се борите за тъпите си заплати, платени протестиращи. Каските на главите са, защото са ви празни главите“ – крещеше кандидат-депутатът Никола Вапцаров към работниците.

В един момент, обаче, нещата ескалираха и Вапцаров започна да обижда безпардонно хората, които не са на неговото мнение:

„Платено мекере, боклук, платен нещастник, ла*но!“ – викаше кандидатът за депутатско място към гражданин. И още: „Изчезвай, мекере такова, келеш! Махай се от тук!

А на гражданин, който не иска да говори с него, Никола Вапцаров каза безпардонно: „Нещо малко се на.ка?“

Вапцаров продължи да прави внушения и да обижда гражданите, които не са на неговото мнение: „Мекерета и еничари! Айде, байчо, дръж табелата високо, че ще те уволнят“ и така нататък.

Но по-необяснимо е защо медиите отново отдадоха безкритично и незаслужено медийно време на човек като Никола Вапцаров – човек, който дължи десетки хиляди данъци на община Банско, стана известен като зам-кметът на Десислава Иванчева, който 6 месеца не е ходил на работа и протестира само там, където има изгода!?

Така ли изглеждат народните представители, които искаме да ни представляват в парламента????