Поредно разследване на лидера на АКФ и бивш евродепутат Николай Бареков разкри мръсна схема на дъщерята на Иван Костов. Информацията вече се тиражира в авторитетната европейска медия eureporter.co.


След проведено разследване екипът на АКФ, оглавяван от него, събра достатъчно доказателства за това, че дъщерята на Иван Костов, който приватизира имущество за над 30 милиарда лева и обогати десетки български бизнесмени.

Мина Костова, наречена за кратко с псевдонима “принцесата”, е получила съдействие от близки до баща си политици, министри, банкери и бизнесмени от 5 правителства (3 от които на ГЕРБ) да продаде на изключително завишена цена цяла сграда на държавната енергийна компания.

Най-скандалното е, че по информация на АКФ сградата е продадена без обществена поръчка на завишена цена при положение, че държавната енергетика е във фактическо състояние на фалит. Самата сграда е струвала на държавата повече от 5 милиона евро.

Тази сделка за милиони евро ощетява всички български, честни данъкоплатци. Главните действащи лица са до болка познати.

Онези същите, които захраниха олигархично-мафиотската ламя на корупцията у нас - олигарси, които забогатяха около Костовата приватизация и взеха властта чрез задкулисието през последните 20 години по време на правителствата на Тройната коалиция и ГЕРБ.

През последните години Николай Бареков се утвърди, като журналист и политик, който изцяло разследва корупцията по високите етажи на властта в България.

Бившият евродепутат и многодетен баща отново е много популярен в страната със своите разследвания и граждански акции срещу имоти и офиси на българските олигарси.

Бареков смята, че управлението на последните 6 правителства на партии като СДС, НДСВ, БСП и ГЕРБ на практика са фасада на олигархията и техните злоупотреби в страната.

Бареков специално предоставя това разследване на EU Reporter, защото няма доверие в българските телевизии. През последните няколко години Николай Бареков бива на няколко пъти притиснат от олигархията, чрез купения от тях съд, да спре своите разследвания и да имигрира за винаги от България.

Източник на EU Reporter доверява, че прокуратурата и МВР разследват заплахи за убийство срещу Бареков и неговото семейство.