Служебният регионален министър на изпроводяк се похвали, че дал възможност да се строят над 100 км магистрали. Ами, какво да ви кажа….епизод последен от поредицата „Приказки под Шишковия храст”! Това написа в профила си във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков. 

Ето какво написа още той: 

То не бяха обиколки по телевизиите с колби, с манипулирани ядки, то не бяха каламбури. Забол копринена кърпичка, гиздаво 10 месеца само разтягаше локуми. Бил събудил заспалите магистрали - къде са, вие виждате ли ги?

Аз видях репортажи как изнервени шофьори стигнали до бой заради тапите на “Тракия”, без обаче да видят нито един строителен работник. Не знам Шишков какво вижда.

Е, резна триумфално няколко лентички на отсечки, построени при управлението на ГЕРБ и забавени на финалната права през последните година и половина-две. Казвам ви - не архитект, не министър. Цял артист. А на финала - нищо.

Това да забатачиш целия отрасъл въпреки огромният финансов ресурс си е “талант”. Където и да погледне наследникът му Андрей Цеков, на когото искрено пожелаваме успех, само тежки проблеми ще намери - и във ВиК проектите, и в пътния сектор, и цъкащата бомба в санирането, и във всичко. Ще са му нужни денонощни усилия, ще е изправен пред тежки решения, ще е нужен консенсус и висока експертиза.

Сега чета, че АПИ спешно финализирала търгове за 4 млрд. лв. - защо е тоя финален зор? Побърка хората, бизнеса и администрацията Шишков! Добре, че днес е последният му работен ден в МРРБ, че да се свършва с тази мъка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук