През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Утре през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина, ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават малко по-ниски.
Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб до умерен. По- късно през деня от запад облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщава "Фокус".

Атмосферното налягане ще се понижи, но остане по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 11° - 12°. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, а впоследствие облачността бързо ще намалее. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще стане южен. В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд.

Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15°. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната