Ще дарим 40 хил. лв. от декемврийските заплати на депутатите от ПГ на "БСП лява България" за Хитрино. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова заяви, че от днес БСП започва подготовка на кампания за доброволци, които да са готови да помогнат за разчистването на отломките и домовете на пострадалите в Хитрино. „От опит знаем, че един от най-трудните моменти е да се помогне на хората да почистят домовете си“, каза Нинова, цитирана от "Фокус". Тя коментира, че при бедствието в Мизия също е имало доброволци от партията.

Тя уточни, че чрез членове и симпатизанти от днес започват да се правят списъци с доброволци. „Разбира се обръщаме и към други - нечленове и симпатизанти на БСП, които са готови“, заяви Нинова. Лидерът на БСП изрази подкрепа и уважение към ПБЗН и МВР, които с риск за живота си работят в Хитрино. „Обръщаме се към правителството да намери начин да ги възмезди за това себеотдаване“, посочи Нинова.