След отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Перник.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е отменил планираната му за днес среща с лидерката на столетницата.

„На 29 декември проведохме среща с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и обсъдихме кризисната ситуация. Тогава бях упълномощена от тях да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация водят ли се разследване за кризата в Перник, срещу кои длъжностни лица, за какви престъпления.

Хората искаха да се поеме отговорност и виновните да бъдат разследване. Поех този ангажимент и от тяхно име поисках срещата с г-н Гешев, като се ангажирах след нея да се върна обратно и да дам информация.

Както знаете днес тази среща беше отменена. Това е работа на гл. прокурор. Той преценява с кого да се среща и с кого не.

Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим справедливост. За това след отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор“, каза Нинова, цитирана от Фокус.

„Те са: има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник, ако има такива срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на НК. Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв.?", уточни Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!