Освен, че курортът Мальовица зарадва скиорите с обновени ски съоръжения и изцяло ново осветление по пистите, от там обявиха и още една промоция, която е в сила през целия месец.

„В момента нощувка със закуска с включена еднодневна карта излиза 94 лева. Уверявам Ви, че цената е без конкуренция!“ каза Янко Аврамов от курорта.

Офертата важи за нощувки от неделя до четвъртък при минимален престой от 2 нощувки. Освен обявените промоции, всички деца до 7 години ползват ски съоръженията в комплекса напълно безплатно.

През тази година, освен на подобрените условия на ски пистите, гостите на курортен комплекс Мальовица, могат да се възползват и от услугите, предлагани в чисто новата Уелнес зона. Релакс центърът отвори врати в едноименния хотел „Мальовица“, който има връзка със ски пистите чрез ски лента, която транспортира скиорите.

„Уелнес зоната в хотел Мальовица включва всички услуги, които любителите на спа изживяванията държат да получат. Имаме джакузита, финландска сауна, инфрачервена сауна, билкова баня, солна стая, отопляеми лежанки, расул баня, атракционни душове. Най-много се гордеем и с блестящия масажист Калоян Будинов, който е известен и извън пределите на България.“ каза Янко Аврамов.

От курорта съобщават, че стриктно следят за спазването на всички противоепидемични мерки.

„Мальовица остава безопасно място за практикуване на зимни спортове и за отдих в прегръдката на планината, тук ще забравите за градския шум. Спортът на открито е здраве!“ каза Янко Аврамов.

Ски курортът Мальовица се намира на 27км от Самоков в северозападния дял на Рила. До курорта се стига по перфектен асфалтиран път.

Мальовица е популярно място за зимни спортове и за туризъм. Кутортът е начало на много от популярните туристически маршрути – до връх Мальовица, до Седемте рилски езера, Рилския манастир и други.

В курорта Мальовица функционират 5 ски влека и 2 ски ленти. Те обслужват писти с дължина от близо 3 км.