Апаратура на стойност 700 000 лв. е закупена за Многопрофилната болница за активно лечение в Ловеч от началото на годината. От сумата 400 000 лв. са заделени миналата година от капиталовите разходи на здравното заведение. Община-Ловеч пък наброи 70 000 лв, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Болницата се сдоби с два нови апарата за клиничната лаборатория на стойност 50 000 лв. и един за кръвна банка, чиято цена е 25 000 лв. Това съобщи днес шефът на болницата д-р Тихомир Бенев.
Според него МБАЛ-Ловеч получила по линия на "Българската Коледа" и два апарата, предназначени за неонатологичното отделение. В момента се чака освобождаване от митницата и на апарат за детското отделение. Общата стойност на дарението е 190 000 лв., каза още д-р Бенев.
Според него ловешката болница няма проблем с апаратурата в момента, старата е подменена почти изцяло. По програмата за реформа в здравеопазването пък е спечелен проект за закупуване на транспортен кувьоз, с който да се обслужват общинските болници в региона, както за нов дихателен апарат за реанимацията. /БЛИЦ