Измамници приканват в нета момичета да се снимат по бельо, като им взимат личните данни, а в замяна им обещават по 2500 лева на всяка фотосесия. Тази шашма бе разкрита от в. "Телеграф".

Далаверата се върти чрез съобщения във Фейсбук.

Фалш
От фалшив профил в нета с името Анастасия Хампарцумян се предлага на момичета да снимат фотосесии по бельо с краткотрайни договори. Едно от момичетата предостави скрийн шотове на чата, от които става ясно, че когато казва, че се съмнява в истинността на написаното, дамата я уверява, че всичко е истина и дори ще получи 2500 лева за една сесия, като иска ЕГН-то на момичето и трите й имена, уж да прати сумата, още преди ангажиментът да е изпълнен.

Когато девойката пита коя е фирмата, се отговаря, че са дъщерна на "Ивет фешън", а пък самият договор ще бъде сключен със самата Ивет Григорова. Проверка установи, че от "Ивет фешън" за първи път чуват за подобни сесии и дъщерни компании.

Отговор
"Възмутена съм от случилото се! Очевидно е вярна максимата "Риба се лови в мътни води". Не познавам лицето

Анастасия Хампарцумян и агенцията ми Ивет Фешън няма дъщерни компании и фирми, упълномощени да сключват договори от наше име. Гордея се, че след 25 години упорита работа името Ивет Фешън е абсолютна гаранция за безупречен професионализъм и коректност, но по никакъв начин не толерирам употребата на това име в опити за измама и некоректни практики.

Ще оставя без коментар нивото на грамотност на госпожата, което е видно в чата.

Искам ясно и категорично да заявя - няма да позволя името Ивет Фешън да бъде компрометирано и използвано за користни цели, затова призовавам всички наши настоящи и бъдещи партньори, клиенти и модели да се доверяват единствено на директния контакт с членовете на екипа ми и да сключват договори с потенциални наши контрагенти само чрез нас.

Всеки друг опит следва да се приема като опит за измама и да се преследва и наказва съгласно законите в страната ни. Бъдете здрави, предпазливи и внимателни!", коментира Ивет Григорова, собственик на модна агенция "Ивет фешън".