Нова Загора плаче за 35-годишния полицай Тодор Тодоров, който загина по време на изпълнение на служебния си дълг. Днес той бе погребан, а колегите му все още са в шок.

Тодор много обичал професията си, винаги бил безупречен в работата си и много пъти бил награждаван за това, разказаха те пред Флагман.бг.

Припомняме, че около 20,30 часа на 2 декември той и колегата му се отзовали по сигнал за ПТП. Инспекторът от Нова Загора извършвал оглед на местопроизшествие до село Радево.


Той бил с полицейски автомобил с включени светлини и светлоотразителна жителка, но 39-годишният старозагорец Георги Костадинов, който е шофирал пиян своето старо БМВ 318 с висока скорост, изобщо не го видял.

Връхлетял с БМВ-то и ударил челно служебния автомобил. Тодор Тодоров е бил непосредствено зад патрулката и поел с тялото си удара. Получил е много тежки травми, несъвместими с живота.


Тодор много обичал професията си, винаги бил безупречен в работата си и много пъти бил награждаван за това

Както БЛИЦ съобщи, Окръжен съд-Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишния шофьор Георги Костадинов. Той е обвинен, че в пияно състояние и по непредпазливост е причинил на смъртта на полицейския служител. 


Снимка: Шофьорът Георги Костадинов, БНР

Служебният защитник на шофьора от Стара Загора адвокат Елена Димитрова коментира, че нейният клиент съжалява за трагичния инцидент. 

„Първо искам да изкажа съболезнования от мое име и от името на моя подзащитен към семейството на починалото момче. Подзащитният ми съжалява. Към този момент не мога да дам повече коментари, тъй като разследването е в самото начало“, каза тя, цитирана от БНР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ