Двамата обвиняеми за убийството на строителния работник до КАТ-София се топят един друг пред разследващите и съда за тежкото престъпление.

46-годишният Ивайло Георгиев оправдава намерените отпечатъци и кръвта от жертвата по дрехите си с това, че се е опитал да разтърве жертвата и другия задържан, които се биели. В същото време вторият обвиняем за бруталния побой Илия Илиев, на 45 г., твърди, че няма никакви доказателства, които да го свързват с престъплението, пише „Телеграф”.

Извънредно! Заловиха двама убийци в столичния квартал „Изгрев“

43-годишният Десислав Петров беше пребит до смърт с дървени пръти. Главата му била обезобразена от жестоките удари.
Случаят се разигра в нощта на 1 септември, само дни след като столичните полицаи разкриха извършителите на друго зловещо убийство – строителите, които разчлениха възрастно семейство, за да го оберат.

Топ криминалист със скандално разкритие: Гей афера стои зад бруталното убийство в Негован! 

Жителите на столичния кв. „Изток” също бяха шокирани от станалото. Причината е, че градинката, в която се е разиграл скандалът, се намира на 5 метра от детска площадка с люлки, катерушки и играчки.

Всеки ден майки с деца посещават мястото, което нощно време е осветено. На метри се намира и нова сграда с офиси, заведения и апартаменти на ул. „Тинтява” 12А.

Откакто в района започнали няколко големи строежа, работници се събирали след бачкане да пият в градинката. Това се случило и във фаталната нощ.

Полицаите не могат да кажат какъв е мотивът, довел до побоя, тъй като задържаните отричат вината си.

„Престъплението е по хулигански подбуди”, лаконични бяха криминалистите. Те бързо се ориентирали в ситуацията, тъй като убийството не било планирано и експерти събраха десетина плика с веществени доказателства от мястото. Лично директорът на СДВР Георги Хаджиев присъстваше по време на целия оглед.

Жертвата беше идентифицирана още на място, тъй като до трупа бе намерена чантичка с дребна сума пари и личната карта на убития.

Той беше с работнически дрехи, омазани с вар. Работел като общ работник на строителен обект в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ