Гражданското сдружение” на банкера беглец Цветан Василев – НПО-то „Боец”, очеизвадно си заслужи новогодишните бонуси, пише "Монитор".

След като още на 2 януари регистрирахме небивалата активност на бияча на журналисти и организатор на поръчкови протести Георги Георгиев, той буквално доказа, че е получил нареждане да атакува всеки ден с доноси и фейкове всевъзможни институции.

Прави впечатление, че „Боец”-ът на БГ Мадоф съвсем го е ударил през просото и изглежда, сякаш доносите му са писани на коляно – в пълна бойна готовност и в състояние на тотална шизофрения.

Прави впечатление също, че стилът им изглежда някак познат – барабар с правописните грешки доносите на „гражданина боец” са като изфабрикувани в личния пресцентър на банкера беглец – сайта на Агент Академик от ДС Огнян Стефанов "Фрогнюз". Точно това е трибуната, от която се тиражират всички фейкове, в които уж на случаен принцип се намесва името на депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски.

Вероятно точно в този момент слугите на БГ Мадоф съчиняват поредния пасквил, в който да „вмъкнат” вражеския елемент. И за де не личи толкова явно чии интереси обслужват, използват термина „сезираме”.

Не, НПО-то на банкера беглец не сезира никого, а атакува неудобните публични личности с доноси, за да оправдае финансирането си. Комичен елемент е, че лелеещият за известност „гражданин боец” вече използва и трикове, за да си придава тежест, защото иначе ще литне като балон.

В последния случай – уж в сигнал за някакви земеделски земи, се е „монтирал” на снимка до Европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Комичното е, че „гражданина боец” и помощниците му от сайта на Агент Академик даже не знаят името на дамата, която изписват като Лаурса.

Иначе пасквила е персонализиран към новия главен прокурор Иван Гешев, но заглавието е бомбастично: „Сезираме Кьовеши и Делян Пеевски със сигнал срещу Иван Гешев”, реве „гражданинът боец” Гошко Георгиев театрално.

И следва пояснението, че Бойко Борисов и Делян Пеевски си били избрали главния прокурор – теория на конспирацията, която може да се завърти само в едни болни глави, които или са прекалили с наздравиците или не си пият хапчетата редовно.

За страничните наблюдатели е ясно, че прикривайки пълната си неосведоменост около избора на главен прокурор с бомбастични изявления и заглавия, слугите на БГ Мадоф единствено демонстрират, че и протестите, които ТЕ организираха по поръчка на крупния аферист, са били толкова техни, колкото и писанията в сайта „Фрогнюз”.

„Ще сезираме еднвременно...”, пишат поръчковите създатели на самоцелни сигнали в добре познатия стил на бившата Държавна сигурност. „Еднвременно”?! Няма ли нещо като грамотен редактор в тези географски ширини?

Ще се направим, че не забелязваме тоталното непознаване от тяхна страна на пълния и краткия член, но думата „арзследвяа” звучи съвсем като „спунк”. Затова можем да предположим, че следващата, която НПО-то „Боец” ще сезира, е Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче. Успех, „гражданино боец”! И поздрави на Агент Академик. Има какво да научиш за доносите от него.