През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, значителни в югозападните и централните райони от България.

Жълт код за валежи от дъжд е обявен за четири области в страната за 2 декември, събота, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В тези райони се очакват значителни валежи, като сумарните количества за денонощието ще достигнат 20-30 литра на квадратен метър, а в планинските райони на Благоевграска област и повече. За останалите области в страната синоптиците не са отправили предупреждения.

Метеоролозите отбелязват, че в събота температурите в по-голямата част от страната ще са без съществен дневен ход - между 5 и 10 градуса. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа умерен южен вятър и максималните там ще са между 12 и 15 градуса.
 
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месец декември. В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра – от сняг. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около 1 градуса.
 
По Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са 14- 17 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.