Областният управител Илия Илиев е изтеглил с колата си аварирал таксиметров автомобил на стръмен участък край КПП Чилик, съобщиха от екипа му.
Пътищата в областта са проходими при зимни условия, затворени участъци няма. Обработва се с химикали срещу замръзване, пише 24rodopi.com.
 
„Разговарял съм с директора на ОПУ да упражни контрол приоритетно върху  разчистването на републикански път I -5, част от международния транспортен коридор през Маказа, пътя Кърджали-Ардино, Кърджали – Хасково през Мост и Кърджали-Черноочене-Асеновград“, заяви Илиев. Снегонавявания има по високите места на Ардинско. Затруднено е движението в района на пункта за Чилик. В районите на Момчилград, Джебел, Крумовград и Кирково снежната покривка е сравнително ниска. Не са постъпвали сигнали за инциденти, бедстващи хора или закъсали возила“, заяви областният управител Илия Илиев след като инспектира състоянието на републиканските  пътища след падналия сняг и поледиците, които затрудняват движението на МПС.

 
Няма прекъсване на комуникациите – ток, вода, телефони. Осигурено е снабдяването със стоки от първа необходимост и медицинското обслужване на хронично болните. Препоръката да не се пътува, ако не се налага, остава в сила и за утре. Температурите ще са минусови и ще има условия за обледяване. За утре е обявен код жълто.