Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Веселин Райчев Георгиев за извършено престъпление по чл. 282, ал. 2, вр. ал.1, вр., чл. 26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание от 1 до 8 години „лишаване от свобода”. По отношение на Георгиев е взета мярка за неотклонение „гаранция” в размер на 10 000 лева.
Повдигнатото обвинение е за престъпление по служба, извършено от Георгиев през периода юли 2006 – ноември 2007 г., в качеството му на длъжностно лице - изпълнителен директор на фонд  „Републиканска пътна инфраструктура”, за това, че в нарушение на Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите „Биндер” АД, „Инмат” ООД, Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти”, с цел да набави имотна облага за братята му Бойко и Емил Георгиеви. От това са настъпили значителни вредни последици за Република България.
 БЛИЦ припомня, че през януари бе публикувано в медиите, че фирма, управлявана от брата на Веселин Георгиев, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева. Това е фирма "Биндер", като самият Георгиев е бил един от управляващите й докато заема поста шеф на Пътния фонд.
По-късно бяха задържани двама служители от пътния фонд заради подкуп. Любомир Лилов и Иван Владимиров бяха арестувани с 25 хил. лева, като общо са искали 50 хил. лева за прекатегоризиране на земя, намираща се близо до главния път Варна-София край Велико Търново.
Заради корупционните скандали в пътния фонд от ЕК временно спряха средствата от еврофондовете за България за пътна инфраструктура.
Георгиев подаде оставка на 1 февруари т.г. Като мотив той посочи "създалата се след 3 януари т.г. ситуация" в пътния фонд. /БЛИЦ