"Все едно бетонни блокове падаха. В следващия момент разбрахме, че това е конструкцията на лампите и самите лампи". С тези думи Румен Петков описва ужасния инцидент днес, при който жена загина, а мъж е ранен заради падане на греда от старо осветително тяло върху автомобил в тунела "Ечемишка".
Той се е разминал на косъм от смъртта и е очевидец на всичко, което се случило.

Петков каза още: "Искате пари, дадохме ви пари (визирайки винетните стикери) и... сега ние караме и се убиваме, защото ни падат лампи по главите в тунелите".

А какво коментират от АПИ? "Този инцидент ни изпревари. Това, което искахме да направим с планираните ремонти е именно това да не допуснем подобни инциденти", коментира пред Нова тв Георги Златев от дирекция "Поддържане" към АПИ.

По-късно пък в прессъобщение от пътното ведомство, в което се цитира инж. Дончо Атанасов , председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", се казва, че ремонтът на лявата тръба на тунела ще бъде около 10 млн. лв.

Това се казва в прессъобщение от пътното ведомство, в което се цитира инж. Дончо Атанасов , председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Той и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов направиха оглед на мястото на произшествието.
Атанасов е посочил, че ремонтът на дясната тръба, който тече в момента, е за около 10 млн. лв., предстои оглед на лявата, след което ще се изготви проектно-сметна документация.

Вероятно ремонтът там също ще бъде за около 10 млн. лв., смята ръководителят на АПИ .

Според информацията от шестте тръби на АМ "Хемус" в тунелите "Ечемика", "Топли дол" и "Витиня" са ремонтирани три и в момента се работи по още две.

"Ние започнахме ремонта на дясната тръба на "Ечемишка", поради много по-лошото ѝ състояние от лявата, в която сега стана инцидентът", е обяснил на място инж. Атанасов.

Предстои да се назначи специална комисия с негова заповед, за да проучи състоянието на авариралото съоръжени и необходимите мерки за пълното му обезопасяване, така че максимално да се скъси срокът, в който движението ще остане спряно.

На 1 септември м.г. започна ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", а на 27 юни м.г. - в тръбата за Варна на тунел "Витиня", се припомня още в съобщението.

Миналата година с постановление на Министерския съвет са отпуснати 15 млн. лв. за ремонт на тунелите на АМ "Хемус", допълват още от АПИ.