Нови мерки на държавата за да се ограничи разрастването на пандемията от коронавирус. Няколко от големите градове вече въвеждат нови ограничения и правила, а пред големите болници в София и страната заработиха и полеви кабинети. В тях се правят първични прегледи и бързи тестове на всички със симптоми на болестта.

От днес непълнолетни не би трябвало да се допускат в моловете без пълнолетен придружител в София. Това е една от противоепидемичните мерки, които вчера обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От утре пък се създават „зелени коридори” за пазаруване на възрастните над 65 г. в магазините. Часовият диапазон ще бъде от 8 до 10 часа, но възрастните, които не желаят да се възползват от тази мярка, ще могат да пазаруват и в останалите часове.


За да се oблекчат големите софийски болници, от Столичната община предвиждат в рамките на седмица на част от ДКЦ-тата да обособят специални зони за прегледите на хора, които имат грипоподобните симптоми, но са по-леки и се нуждаят от домашно лечение. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания.

Заповед_зелен_коридор by Blitz bg on Scribd