Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров обяви каква е причината за смъртта на 3-годишния Александър
"Трябва да загърбваме емоциите и да изчакаме доказателствата. Принудени сме да вземаме решения в тежки моменти. Сега стана ясно, че този случай се касае за двустранна пневмония на надбъбречните жлези.

В световен мащаб загиват повече от 800 хил. годишно от пневмония". С тези думи започна брифинга на БЛС д-р Маджаров.
 
"Този случай доведе до неоснователно обвинение към наши колеги, които се бориха за живота на това дете, д-р Елена Георгиева. Стигна се дотам педиатрията да получи допълнителен отлив.

Уважавани лекари бяха опетнени без доказателства. Ние имаме право да се защитим, заставаме зад колегите, когато имаме доказателства", заяви той.
 
"Призовавам всички заедно да се борим за истината, да информира обществеността, да градим доверие и вяра. И в съвремието стават чудеса, но когато имаме доверие на своя лечител.

Ние не можем да работим в среда, в която няма довериe. Вярвам на българските лекари, да направим заедно така, че да вярваме в българските лекари", прикани Маджаров. 
 
"Когато чакаме пред един кабинет, другите, които чакат също са болни. Всеки иска да бъде прегледа, но няма как да се случи, ако отвън чакат 10 човека и за всеки е необходимо поне 30 минути.

Ако някой е в много тежко състояние, е наше задължение да дадем предимство на него.  Не приемам някой да заявява в ефир, че иска да бие лекари", коментира още той.