Соцлидерът Корнелия Нинова внесе в Съвета за електронни медии документите на партията за регистрация на нейната телевизия, която ще се казва Българска свободна телевизия БСТВ. Логото й вече било патентовано. Нинова бе придружавана в СЕМ от бъдещия шеф на телевизията - 75-годишния Любомир Коларов, бивш главен редактор на БНТ от годините на соца, бивш кореспондент на телевизията в Москва, публицист и международник. Бил е председател на Комитета по пощи и далекосъобщения. Оглавява и дружеството на приятелите на Русия.

Телевизията няма да е чисто партийна, а политематична, а решението за създаването й бе взето на пленум на БСП на 10 юни. Регистрацията се забави с месец-два, след като документите трябваше да са готови за внасяне още в средата на  юли.
 

Засега журналистите Елена Йончева и Велислава Дърева не са включени сред водещите на БСТВ, стана ясно от думите на Нинова. Телевизията ще излъчва 24-часова програма.

"Доказваме, че със средствата в размер на 2 млн. лв. можем да направим телевизия. Стартираме с този бюджет, ако се разширяваме, ще потърсим и възможността за допълните пари от партийната субсидия", коментира Нинова.
 

Идеята БСП да направи своя телевизия тя лансира още преди година и половина, като я анонсира още на миналогодишния празник на БСП на Бузлуджа, но начинанието се проточи във времето. Сред идеите за име на телевизията бе спрягано и РЕД ТВ.