В събота призори неизвестни са запалили автомобилите на кмета на ломското село Трайково Румен Радевски и съпругата му Детелина Радевска – съветничка в Лом, пише "Труд" Двата джипа са изгорели почти напълно. Това е четвърти палеж на общинари в крайдунавския район през последните две седмици – преди това бяха запалени три автомобила на зам.кмета на Лом и къщата на шефа на общинската фирма за чистота.

Джиповете – „Ауди” и „Хюндай Санта Фе” пламнали към 4 часа призори в събота пред дома на Радевски в Трайково. Автомобилите били залети със запалителна течност и огънят бързо обхванал двигателите и влязъл в купетата. Стопаните подали сигнал за пожара и на мястото пристигнали огнеборци, докато загасят пламъците обаче, машините изгорели.

„Пожарникарите реагираха много бързо, пристигнаха за 20 минути, но колите вече бяха унищожени. Добре че потушиха огъня и не пламнаха и близките къщи!”, сподели кметът Радевски. Според него палежът е поръчков и няма нищо общо със запалените преди дни коли и къща на общински шефове в Лом. „Смятам, че ни запалиха заради земеделския бизнес на жена ми. Това е работа на конкуренцията. Не сме получавали заплахи, но обстановката за съжаление е като преди години – изострена, с тайни сблъсъци и силови методи. Каквото трябва съм споделил с полицията, надявам се да открият и подпалвачите, и поръчителите”, каза Радевски, който е бивш служител на МВР и трети мандат кмет на Трайково.

През нощта на 18 юли неизвестни запалиха и два автомобила „Ауди” и „Фолксваген” на зам. кмета на Лом Валентин Евтимов. Предишната нощв крайдунавския град пламна пък къщата на шефа на общинската „Чистота” Валери Пишийски. Няколко дни по-късно бе опожарен „Форд Транзит”, ползван от брата на зам.кмета Светлин Евтимов. „Между палежите в Лом и опожаряването на двете ни коли няма общо, поръчителите са различни, но вероятно подпалвачите са едни и същи!”, заяви кметът Радевски.