Медиите у нас не са свободни, не е вярно, че са свободни. Те са свободни дотолкова, доколкото могат да изберат в коя ПР-акция да се включат. Това заяви главният редактор на електронното издание "Фрог нюз" Огнян Стефанов, който беше пребит от неизвестни през септември миналата година.
На въпрос дали в крайна сметка е разбрал причините за побоя срещу него, журналистът отговори, че конкретният повод, подбудителите и извършителите не са му известни. Той добави, че със сигурност знае няколко известни негови колеги, които са спрели свои разработки като следствие от станалото с него.
"Службите в България обслужиха политически и икономически кръгове", заяви Стефанов, като добави, че не може да каже кои са тези кръгове, но категорично може да твърди, че такива съществуват и определят всекидневието ни и "програмата на българското общество". Според Огнян Стефанов 2008 г. не е годината, в която за първи път са се появили или са се случили неща като побоя срещу него и оказването на силен натиск върху медиите.
Не се възприемам като жертва, не целя съчувствие по никой начин, каза журналистът и добави, че в известна степен случилото се с него го е направило толкова известен, колкото за 22 години в печата не е могъл да стане.
За пореден път Огнян Стефанов заяви, че "Фрог нюз" няма нищо общо със сайта "Опасните". Според мен просто се създаде една схема, много прилична, в която ние бяхме вкарани, заяви той. /БЛИЦ