Началникът на пътна полиция в Казанлък Тодор Николов се е самоубил с изстрел в слепоочието със служебния си пистолет "Макаров". Това съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Дичев.

Както БЛИЦ писа в същото време Апелативна прокуратура-Пловдив разпространи информация свързана със случая. 

По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс – който, по какъвто и да е начин, подпомогне или  склони другиго към самоубийство и последва такова.

Той е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие.

В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.  В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател  в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура –Стара Загора, като участва и съдебен лекар. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка.

Първи СНИМКИ от мястото, където намериха трупа на шефа на КАТ-Казанлък

На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.  

Тодор Николов е намерен прострелян в автомобила си близо до Бузовград. В момента тече оглед на мястото на  инцидента.

Мястото на произшествието е отцепено на около 200 метра от колата, където е трупът. То е в близост до напоителен канал с вода, идваща от язовир Копринка.

Информацията за изчезването му беше разпространена в четвъртък. Той е разведен и живеел със сестра си в Бузовград.

Именно тя подала сигнал за изчезването му. Освен това се оказа, че липсва служебното му оръжие от касата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!