На прокуратурата им отне 3-4 дни да се сезират за партийните субсидии. Ако е имало проблем с разчитането на закона трябваше да има допитване. Законът трябва да е еднакъв както за финансовия министър, така и за гражданите. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в предаването "Плюс-минус" по Нова тв.

"Правната комисия така и не се зае с проблема със свръхправомощията на банките. Подпомогнала съм народното представителство, но за съжаление депутатите нямат време да се занимават с тези важни дела. Всички имат покана за дискусия в понеделник срещу злоупотребите от страна на фирмите за бързи кредити", каза още тя.

"От миналата седмица имам случай на изтеглен бърз кредит за 2 хиляди лева, който е свързан със застраховка от 1300 лева, която потърпевшият гражданин е трябвало да плати в срок от седмица. Получавам десетки абсурдни случаи с фирми за бързи кредити. Бързите кредитите се взимат за плащане на сметки, а не за луксозни харчове", допълни омбудсманът.

"Десетки български граждани затъват във финансово блато заради некоректни фирми за бързи кредити", категорична бе Манолова.

"Нямам ангажимент с нито една партия. Имам достатъчно граждански дела, за да се занимавам с партии. Те могат и сами. Не деля хората по партийна принадлежност", завърши Мая Манолова като отрече слуха, че Цветан Цветанов се е свързал с нея след подадената му оставка.