Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев издаде в "Карай направо" по Нова телевизия, че също, като генерал Венцислав Мутафчийски е получавал заплахи.

„Беше омерзително, имаше есемеси и заплахи от тези колеги, че ще организират протести. Че ще ми изпратят хора, които да ми звънят да притесняват", поде той.


"Това се случи на ген. Мутафчийски – обаждали са му се от различни номера в 2:00 часа през нощта да му казват, че няма епидемия. Кажете ми, какъв диспут да водя с тези хора?”, запита риторично той.

„Тези не спряха дава дават Швеция за пример, имаше твърдения, че няма такъв вирус и епидемия, не смятам да им се връзвам", заяви доц. Кунчев.

"В първата част от писмото на доц. Мангъров, което видях, пишеше, че той и хората около него са недоволни от това, че нямат трибуна. Много медии им осигуриха такава обаче. Слушах доста от проявите и му, както и тези и на Първанова. Не виждам основа, на която да водим научен спор", отсече доцентът. 

"България се намира в медицинска битка. Добре е да не се внася смут. Държим на това, което казваме от самото начало. Не държа и не казвам, че сме безгрешни. Сигурно е можело да станат и по-добре нещата. Дивотии, че всички трябвало веднага да се разболеят, че да имат имунитет, не ми се слушат", призна Кунчев.

"Ще призная нещо, което досега не съм, но ще си позволя. Страшно уморени сме, дано не ни личи. Аз и цялата ни система е преуморена. Когато някой излезе и почне да дава акъл, не е приятно. Аз не уча Мангъров на епидемиология, нека и той да не ме учи мен", каза Кунчев.