И втори заместник-кмет на Русе се оказа с коронавирус. Резултатът от теста на Димитър Недев, чийто ресор е „Комунални дейности“, е положителен, съобщиха от общината.

Той не е имал симптоми, а решението му да даде проба е проява на отговорност към хората, с които се среща, обясняват от кметството. По случая се извършва епидемиологично проучване и се уточняват контактните лица. Недев ще бъде 14 дни под домашна изолация.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев също са с COVID-19 и влязоха един след друг за лечение в Белодробната болница в града – единият в понеделник, а другият във вторник.

И двамата са постъпили с двустранна бронхопневмония. За Енчев това е втори случай, когато дава положителен тест. Първият бе в началото на юли, когато като контактно лице на кмета Пенчо Милков, който бе с коронавирус, се изследва и тестът му бе положителен. Тогава зам.-кметът не разви симптоматика за 14-те дни карантина и се върна на работа.

С коронавирус са и областният управител Галин Григоров и единият от заместниците му – Валентин Колев. Те не са хоспитализирани и са под домашна карантина.