По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за последните 24 часа са констатирани четири нови случая на коронавирус.

За изминалите 24 часа има и още един излекуван пациент, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 263-ма.


Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала.

Става дума за жена на 53-годишна възраст от град Русе, както и три момичета на 6 години от община Сливо поле.

Всички те са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация.

Две от децата са от село Борисово, а другото е от град Сливо поле. И трите са безсимптомни, но са посещавали подготвителната група на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле.

Така броят на заразените в детската градина достигна 13 души, от които 9 персонал и 4 деца. Общо изследваните деца от детската градина са 34.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 349 души, като понастоящем активни са 68 души. От тях 21 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

Починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе, са 18, като 9 от тях са от дом за стари хора „Възраждане“.