С какви пари Ани Цолова е купила и ремонтирала къщата си в кв."Драгалевци" на стойност поне 400 бона? На този въпрос ще трябва да отговори пред данъчните журналистката, след като някогашният й колега Николай Бареков изненадващо пусна сигнал срещу нея в НАП и прокуратурата.
Според сигнала, който Бареков публикува във фейсбук, Цолова укрива доходи и пере пари чрез купуване на луксозни имоти. 

Близки до водещата разкриха пред столичен вестник, че тя била силно изнервена и ядосана от сигнала на бившия журналист и неин колега от bTV. 

"Не се притеснявам от проверката на данъчните, а от внушенията, че съм корумпирана - това е недопустимо", гневяла се тя и дори обмисляла да заведе дело за набеждаване срещу Бареков, щом приключи проверката срещу нея и семейството й.

Колеги на журналистката споделят, че набеденият за "палат" имот бил просто обикновена къща с непретенциозно обордуване. Ани съумяла да я купи през зимата на 2013 г., след като продала ниви в плевенското село Долни Дъбник, оставени й в наследство от покойния й баща. Тя и брат й, разследващия журналист от bTV Стоян Георгиев, наследили на 30 дка плодородна земя, която преди 5 г. решили да продадат.

"Доколкото знам, тя прибра около 100 бона от продажбата на земя. Парите естествено не стигат за покупката на къщата, но тя взе 200 бона ипотечен заем от банка заедно с мъжа си Васил. Те двамата все още изплащат дома си. Всеки месец дават по 3000 лв на банката", коментира колежката на Ани Цолова от Нова телевизия.

Плевенчанката е една от най-скъпоплатените тв лица у нас, след като през лятото на 2014 г. тя и колегата й Виктор Николаев приеха офертата на Нова телевизия и заедно се махнаха от bTV. Заплатите и на двамата са твърдо фиксирани на по 10 000 лева. Остава загадка обаче дали от Нова телевизия ги осигуряват на цялата сума. 

"Къщата й е малка и уютна и в никакъв случай не е вдигната от подкупи и укрити данъци. Къде да живее Цолова, че да угоди на Бареков? Може би в панелка в "Обеля" или "Дружба", защитават я журналисти.