Освободиха от работа директорката на социалния дом, в който служителка намаза дете с изпражнения, съобщи Нова телевизия.
Драмата се разигра преди дни в Дома за деца, лишени от родителска грижа, в пловдивското село Зелениково. Една от служителките намазала за назидание лицето на 4-годишно дете със собствените му фекалии. Причината била, че то се било изпуснало в гащичките си. Сцената се разиграла пред очите на останалите деца и една от възпитателките в дома.
Чистачката Станка Тафрова, извършила непристойните действия, веднага беше уволнена. Днес и директорката на дома подаде молба за напускане и незабавно бе освободена от работа. В дома временно е назначен нов директор, а психолог започна работа с децата. По случая започна разследване.

Малкият Васко, с който е извършена гаврата, е едно от 35-те деца в дома в Зелениково. Постъпил тук преди три месеца от друг дом, тъй като няма родители. Момченцето има заболяване и не може да контролира физиологичните си нужди. Децата били в леглата си за следобеден сън, когато Васко се изпуснал в креватчето. Правил го всеки ден по няколко пъти. Този път обаче вместо да го измие и преоблече, чистачката, вбесена, го сграбчила за врата и му натикала главата в собствените му изпражнения. Детето все още е в шок и говори несвързано.
Възпитателката, пред чийто очи се е разиграла сцената, предпочете да запази мълчание.
През целия ден днес служителите бяха разпитвани от полицаи. Децата също разказаха това, което са видели, пред служител на Детска педагогическа стая.
Станка Тафрова не е открита в дома й от екипа на Нова телевизия. Нейна съседка разказа, че е вкъщи и се крие.
Прокуратурата е образува дознание срещу чистачката за хулиганство. Ако вината й бъде доказана, може да получи до 2 години затвор или поправителен труд и обществено порицание. /Дир.бг