842 души, заразени с COVID-19, са приети за болнично лечение. Това сочат данните на Националната информационна система, предоставени от Министерството на здравеопазването.

В столичните болници има най-много пациенти с новия коронавирус. Според актуалната статистика, в здравните заведения в София се лекуват 221 души. Столицата е и начело по брой заразени от началото на пандемията – 3759 души.В интензивни отделения в София са хоспитализирани 15 пациенти, става ясно още от данните на Националната информационна система.


На второ място по брой пациенти с COVID-19 в здравни заведения се нарежда Благоевград. Там в болници са постъпили 118 души, седем са на интензивна терапия. 

Пловдив е на трето място по брой хоспитализирани – 106 души, като трима са в интензивно отделение. Четвъртият град по брой хоспитализирани е Варна с 50 пациенти, а топ пет попълва Русе с 47. 

Най-малко заразени с новия коронавирус под медицинско наблюдение има във Видин и Ловеч – по двама.  

Както БЛИЦ съобщи, днес България отбеляза нов черен рекорд в битката с COVID-19. За последните 24 часа в страната бяха регистрирани 204 нови случая. 16 души загубиха битката с вируса, с които общият брой на починалите достигна 404 души. 

Въпреки страшните цифри, на извънреден брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че въведените до момента мерки са достатъчни и няма нужда от тяхното разширяване или въвеждането на нови.