От община Пловдив отказаха коментар по повод искането на Софийска градска прокуратура кметът Иван Тотев да бъде отстранен от длъжност. Това съобщиха за БЛИЦ от местната управа.
Оттам добавиха, че ще изчакат съдът да се произнесе по казуса и уточниха още, че днес градоначалникът е в отпуск и отсъства. От там добавиха, че съдът е единственият, който може да се произнесе по казуса. Затова отказаха коментар. 

Както БЛИЦ съобщи, днес говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи, че Софийска градска прокуратура внася в Окръжен съд - Пловдив искане за отстраняване от длъжност кмета на община Пловдив - Иван Тотев. На 10.01.2017 г. СГП привлече Тотев като обвиняем за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лв. и случаят е особено тежък - престъпление по чл.282, ал.3, пр.1, алт.1, във вр. с ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК.

На базата на събраните доказателства и от повдигнатото обвинение по отношение на Иван Тотев, прокурорът счита, че са налице предпоставките на чл. 69, ал.1 от НПК за налагане на мярка за процесуална принуда - „Отстраняване на обвиняемия от длъжност”.

Днес кметът е в предварително планиран отпуск, казаха още от пресцентъра на общината. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ