Проверката по случая с починалата 17-годишна родилка в Панагюрище, ще се забави, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов. В момента се изготвя изисканата съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да е завършена в 14-дневен срок.

От нея се очаква да даде отговор какви са причините за смъртта. Вещите лица обаче са съобщили, че имат затруднения и са помолили за повече време. Не е определен нов краен срок, пише "Марица". 

Досега са направени огледи, разпитвани са свидетели – и сред близките на починалата, и от медицинския персонал на болницата в Панагюрище. Към преписката са приобщени и документи за здравословното състояние на момичето, включително за предишни заболявания. 

Непълнолетната Мария издъхна в панагюрската болница в края на ноември, два дни след като роди второто си дете. Първото раждане също е било с Цезарово сечение, преди година и половина. 

Семейството й обвинява доктори от лечебното заведение, че не са обърнали достатъчно внимание на проявени симптоми два дни след раждането. От ръководството на болницата пък отговориха, че тече вътрешна проверка, а след нея ще стане ясно има ли лекарска грешка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ