Избягалият от пловдивския затвор Георги Танчев-Манджата е бил заловен днес по обед в жилището на свой приятел наркоман на пловдивския бул. „Мария Луиза”. В последните няколко дни Манджата е пребивавал там.
Установява се дали въпросният ятак има съпричастност към престъплението, което е извършил другарят му и ако има такава, ще бъде привлечен към отговорност, съобщи за БЛИЦ говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев. Към момента няма никакви доказателства за нарушение на затворническата администрация, съобщи още Илиев. 
 

Манджата вече е закаран в затвора в Пловдив, режимът му е променен от лек на строг. Все още няма яснота защо той е духнал преди 2 седмици от външния обект, на който е работил, и не се е прибрал в зандана.
 
Предстои всеки момент да бъде въведена в сила още една присъда на Танчев. Тя ще бъде отново за наркоразпространение и е в размер на година и три месеца. Ще бъде изпълнена при строг режим.
 
Прокурор Илиев съобщи още, че заради бягството си от затвора Манджата е заплашен от нови 3 години „лишаване от свобода”. Не е ясно дали през цялото си двуседмично изчезване Георги се е крил при въпросния си другар, който също е криминално проявен.
 
Както първо БЛИЦ съобщи, няколко дни след бягството наши източници ни информираха, че пандизчията е бил забелязан да отива при свой приятел, също наркоман, в кв. „Смирненски”. Към момента разследващите не потвърждават, че въпросният Васил Духа е бил ятак на Манджата.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ