От семейството на Асен Петров, който бе намерен мъртъв в Белград, разпространиха днес призив към всички, в който твърдят, че разчитат на достоверни данни за това какво се е случило с него. 

"От името на цялото му семейство молим всички журналисти да оставят близките му на мира и да престанат да пишат глупости относно случая. Все още нямаме данни какво се е случило, така че всяка достоверна информация би ни била от полза", пише във Фейсбук близка на младия мъж. 

Както БЛИЦ съобщи, роднини и приятели на оператора започнаха да го издирват, след като той не се прибра от екскурзия в Белград. В 3-то полицейско управление започнаха разследване по случая, впоследствие Асен бе обявен за национално издирване. Българските власти се свързаха със сръбските и помолиха за съдействие. Едва тогава стана ясно, че трупът на Асен всъщност е бил открит дни по-рано. 

Това бе потвърдено пред БЛИЦ и от консулството ни в Белград. 

Тялото на младежа е намерено пред един от високите блокове на улица "Милотин Миланкович" №30 в Белград. Все още не е ясно дали е бил бутнат, дали е паднал поради нелеп инцидент или пък е решил да се самоубие. Засега разследването работи и по трите версии. 

БЛИЦ изказва своите съболезнования на близките на Асен и неговите колеги!