Заради лошото време и грешка при проектирането ремонтните дейности в Западен парк в София бяха спирани на няколко пъти. Пред БНТ Димитър Данчев от Столичната община даде разяснения защо отново е удължен срокът.
 
Физическото изпълнение на ремонта е до юни 2020 г., а административният договор по документалното оформяне, който Столичната община има с ОП "Региони в растеж", е до март 2021 г., каза Данчев.
 
„През месец май ние спряхме обекта, тъй като се установи наличие на магистрален водопровод под конструкцията на една от колоните на козирката на главния вход. Поради тази причина ние спряхме обекта“, каза Данчев.
 
„Възложихме на проектантите да отстранят тази грешка в двуседмичен срок. За съжаление, те успяха да се справят и декларираха отказ от авторски права върху проекта на обекта. По тази причина ние възложихме на общинското предприятие "София проект" да довърши тези преработки и доработки“, обясни той.
 
„Това стана в края на месец юли, като първата задача беше въвеждането на етапност, за да могат да бъдат работени подобектите. През септември възстановихме работа, след като влезе в сила етапността на обекта. Подземната инфраструктура е изпълнена на 100%, започна работа по главната и второстепенната алея, правят се насипите за настилката“, добави той.