Днес си е отишъл един от най-почитаните хора в Панагюрище, известният радиожурналист Стефан Петришки, когото мнозина наричаха "Човекът глас".

Надарен с много таланти, той се изявяваше и като самодеен актьор. 

"Любовта е игра на природата", обичаше да казва приживе колоритният Стефан Петришки, който е роден на 14 февруари.

„Любовта е велико тайнство. Никой не може да го докаже какво е. Какви са тези флуиди, които прехвърчат от индивид на индивид? Това е игра на природата. И цялата работа е да се създаде потомство. Явно се получава някаква химическа реакция – погледнеш и хлъцнеш. Има и любов от пръв поглед, нищо че някои разправят, че няма. Не винаги красивата жена може да предизвика чувството любов. Защото природата може да си е поиграла, да е направила външен вид, но иначе може да е куха, празна… Има хора, които не са красиви външно, но те привличат. Някога, като минеш покрай някоя жена, която харесваш, и само леко да се докоснеш до нея, и те удари ток, пущината. Като я гледаш, все едно стъпяш в паници. Сега няма такива неща", признава радиожурналистът в едно от последните си интервюта. 

Новината за смъртта на Стефан Петришки потресе негови приятели и колеги. 

"Панагюрище онемя. Остана без гласа, който години наред бе една от емблемите на града ни. Днес ни напусна Бай Стефан Петришки - неподражаем и неповторим. Не беше само гласът, който му донесе прозвището "панагюрския Левитан". Над половин век той бе символ на истината, носителят на новината, последната инстанция. "Стефан каза по кафето". Десетилетия наред тази реплика за панагюрци имаше силата е тежестта на президентски указ. Поколения не можеха да си представят деня си без неговото "Добър ден, уважаеми слушатели..."

Едва ли ща забравим неговата горда осанка, неговата оригиналност и ненатрапчива екзотичност. Артистичността му, умението да общува. Но най-ценното бе, че той винаги имаше позиция - ясна, точна и твърда. Гласът на Панагюрище вече ще кънти от високо..."