В района на рибарниците край квартал "Струмско" в Благоевград е открит трупът на изчезналия преди месец Иван Тумбалов. Тялото на 18-годишното момче е полуразложено, съобщи пред Дарик дежурният полицай в ОД на МВР - Благоевград.
В момента на мястото на инцидента има засилено полицейско присъствие, пожарникари и следователи. 
От полицията съобщиха, че заедно с открития труп е намерена и личната карта на издирвания Иван. Предстоят експертизи.
Дванадесетокласникът в езиковата гимназия изчезна в новогодишната нощ, като за последно бе видян в центъра на града около 4 ч. на 1 януари.
Повече от месец продължи издирването на момчето, като заедно с бащата Георги Тумбалов униформените обходиха с кучета и гористите местности около Благоевград, водени от разказите на близките, че Иван е обичал планината и разходките там. Проверявани бяха и множество сигнали от хора, които твърдяха, че са го видели на различни места.
"Искам да знам какво се случи с детето ми", отправи призив чрез медиите майката на младежа с надежда, че някой, който го е видял или знае нещо, ще се обади. "Иван има страхотен характер, някои може да го нарекат чепат, всичко може да се е случило", каза тя. Жената не можеше да предположи защо той се е разминал с компанията, към която е тръгнал в новогодишната нощ, накъде се е запътил след излизането от заведението. "Като учител всеки ден гледам в очите деца на неговата възраст, знам колко са объркани от всичко, което виждат. Горкото ми дете", отрони майката.
/БЛИЦ