По една ябълка на ден годи лекаря далеч от мен... но ако е с оцветители, пак ли е толкова полезна? Нашенец си закупи ябълка, разряза я на две и какво да види... в краищата ябълката е оцветена в червен цвят, пише Глас нюз бг. 

"За пръв път ми се случва да видя оцветена ябълка...", написа шашнатият Ярослав Дочев и сподели фото, което показва разрязаната червена ябълка.

"Портокали, лимони, домати, зеленчуци - ок, но ябълка?", допълни още Явор. Мъжът не разкри името на магазина, от който е закупил ябълката, но загатна: 

"Магазинът започва с К, но не е този, който си мислите."

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Той смята, че "фалшивото оцветяване" на ябълките се случва в складовете на едро.

"Не ми се ще да вярвам, че се боядисва при производителя", добави Явор. 

Снимката на разрязарана ябълка успя да предизвика вълна от коментари в мрежата. Георги Големшински, например, написа следното:

"Бере се зелена и се обработва, за да изкара дълго време в касетката. Я сложи домашна узряла ябълка в касетки да се допират и виж колко време ще изкарат".

Ирина Илиева пък съветва Ярослав да не купува плодове и зеленчуци от магазин, а директно от производител.

"Не виждам кое Ви учудва... Абсолютно всяка храна е кофти вече. Щом купувате от магазин, не знам какво очаквате.. купете от домашен производител и не си губете времето с неща, които всеки знае", гласи коментарът на Ирина.

В интерес на истината някои ябълки са розови или червени отвътре, защото или са част от сорт ябълка, който е естествено червен, или са резултат от окисление в ябълката. Pink Pearls и Scarlet Surprises са два от най-разпространените сортове ябълки с леко "червена вътрешност".

И това, че някои сортове ябълки имат червена вътрешност не означава, че те са ГМО. Тези ябълки са натурални и няма за какво да се притеснявате, когато ги ядете. Е, не всички са съгласни с този факт...

"Ето я ябълката, с която са отровили Снежанка", написа шеговито под фотото Радостина Георгиева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук