Около 16.00 ч. проходът Шипка е отворен, след като бе затворен за движение по-малко от час заради два товарни автомобила, препречили пътното платно. На прохода вали слаб сняг, видимостта е нормална. В момента пътната настилка се почиства и опесъчава, съобщиха от областната дирекция на полицията в Стара Загора.
Поради обилен снеговалеж временно се затваря пътят Шипка – Бузлуджа за всички моторни превозни средства.  Поради снеговалеж в 16.00 ч. е временно затворен за почистване и проходът на Републиката. От пътните служби препоръчват на водачите на товарни автомобили да имат готовност за поставяне на вериги в горната част прохода. 
От  16.00 ч. вчера товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета се пренасочват от прохода Шипка към прохода на Републиката.

Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка и да предвиждат възможността за частични заледявания на мократа настилка. Преди да тръгнат на път да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми и работещо устройство за почистване на предното стъкло. Да се движат с разумна скорост и да не предприемат рисковани изпреварвания. /БЛИЦ