Депутатът Делян Пеевски е дарил 1000 бързи теста още във вчерашния ден на жителите на село Паничерево, веднага след като стана ясно, че то ще бъде поставено под карантина. 

БЛИЦ припомня, че 58-годишен жител на село Паничерево от ромски произход на 11.04.2020 г. вечерта бил транспортиран в Клиника по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, с изявени симптоми на коронавирусна инфекция и множество съпътстващи заболявания.

Същият бил приет за активно лечение и след извършени изследвания е доказано заболяване COVID-19.

Вчера обаче пациентът е избягал от болничното заведение с такси в селото. Малко по-късно вчера здравният министър затвори Паничерево. Днес ще се изследват всички контактни с беглеца. 

Ето какво се случва с таксиджията, возил циганина с коронавирус, избягал от болница

"Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за адекватните мерки и реакция вчера, на мерките, за издадената заповед и карантинирането на селото. Искам да благодаря на ДПС и на Делян Пеевски за бързите кръвни тестове, с които да изследваме нашите съграждани", заяви днес кметът на Община Гурково Марин Цонев.

Новината бе потвърдена и от депутата от ДПС Халил Латифов:

„Благодаря и на премиера, на г-н Мутафчийски, както и на Младен Маринов за това, че реагираха на време и то с грижа за гражданите и че наистина създадоха добра организация. Благодаря и на г-н Делян Пеевски, който още във вчерашния ден дари 1 000 бързи теста за жителите на Паничерево“, заяви депутатът от ДПС Халил Летифов.

„Разговаряхме с РЗИ, трябва да се осигурят медицински лица, които да осъществяват тестването. Надяваме си днес това да се случи“, посочи още той.

Летифов огласи и какво е състоянието на бившия социален министър и депутат от ДПС Хасан Адемов, който е заразен с коронавирус.