През нощта срещу петък времето над по-голямата част от страната беше предимно ясно и тихо. Повече облаци имаше над Източна България, но валежи нямаше. След полунощ се образуваха мъгли и ниска слоеста облачност около водните басейни и по поречието на река Дунав. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс").

Минималните температури слабо ще се повишат. Най-ниски ще са стойностите в котловинните полета от Западна и Централна България – до 5°–6°С, а над останалата част стойностите ще са между 9–13°С. 

Около обяд мъглите навсякъде ще се разкъсат и разсеят. През деня облачността ще е разкъсана, предимно висока, и валежи не се очакват. Ще се затопля. Очакваните максимални температури слабо ще се повишат и ще са между 19-22°С, малко по-високи в Северозападна и Югозападна България  – до 24-25°С.

Ще продължи да духа слаб вятър от изток.

Времето по Черноморието

През деня в петък ще е предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°, на морската вода - около 15-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу петък времето над столицата ще е предимно ясно, но след полунощ в ниското ще се образуват и мъгли или ниска слоеста облачност. 

Минималните температури ще се повишат и ще са между 6-7С°. 

През деня времето ще е предимно слънчево, около обяд - и с разкъсана висока облачност. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 20-21°С.

Времето в планините

Времето над планините ще е с разкъсана висока облачност и валежи не се очакват. Очакваме добри условия за разходки и туризъм. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°С.

Времето на Балканите

Времето на полуострова ни постепенно ще се стабилизира и температурите ще се повишават. Сутрешните часове на много места ще се образуват и мъгли. През деня ще преобладава разкъсана висока облачност и на много места след обяд ще е предимно слънчево. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук