Изборите в САЩ са такива, защото една част от света - истинската, води тежка битка срещу неолиберализма и античовешките теории, които се развиваха в последните години, обобщени в думата "глобализъм".

В нея са включени детайлите като джендър, изчезване на човешката идентичност, светът се намира на този ръб и затова е тази активност и люта битка. Изключително важен за човечеството момент са тези избори. Това каза главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия.

Социализмът навремето какво е искал - световна революцията, сега световната революция е заменена с глобализма. Моментът е ключов за развитието на човечеството в тези избори, затова е тази активност, затова за похарчени милиарди, коментира Петьо Блъсков.

Всеки щат в САЩ има определен брой електорални единици, примерно Калифорния - 55, при тези избори обаче действа eдно много интересно правило, което само в 2 щата не важи, това е правилото който спечели, печели всичко - всички електори, обясни главният редактор на в. "Труд".
Трябва да преодолеем истерията.

В сражението с това зловещо чудо логика няма, действа се на ход спрямо конкретната ситуация. Важно е в тези действия да има някаква подреденост, да са резултат на някаква оценка, анализ и да намаляват хаотичните действия, заяви Петьо Блъсков във връзка с пандемията от COVID-19.

Знаем ли този вирус как мутира? Не знаем. Тези 4000 дали са заразени от този вирус, който ги заразяваше пролетта, или са заразени от негов мутирал вариант, попита Блъсков. Спиране на тъжните физиономии на репортерките, с които съобщават само статистиките и трагичните факти, трябва да престане да се говори срещу лекарите и болниците, това е все едно говориш срещу майка си и баща си, коментира той.

В действията, с които се опитваме да се справим с пандемията, няма логика, това е природа, тя си прави каквото си иска, не я познаваме достатъчно. Да залагаме на действия след хубав, добър анализ. Струва ми се, че в България липсва един аналитичен център. Този аналитчен център трябва да разработва схемите, по които да се действа, допълни главният редактор на в. "Труд".