Пироман или пиромани върлуват в Карловско. Разследващи току-що съобщиха за БЛИЦ, че пожарът около жп прелеза в района на Дъбене-Баня, е умишлен. Било е запалено от няколко места, през 200-300 метра.

Както съобщихме, влакът Пловдив-Карлово се е  наложило да бъде спрян, докато огнеборците се справят с огъня около релсите. Няма уплашени или стресирани пътници, тренът е продължил по пътя си за гара „Карлово“. Огънят е локализиран, на място остават пожарникари.

Друга тревожна новина дойде до БЛИЦ преди малко. Възпламенил се е вчерашният пожар на местността „Момини гърди“, близо до Бегунци. Дежурните лесничеи са сигнализирали, че са се разгорели наново 2 декара. Скоростната реакция и на горски, и на пожарникари, е дала резултат, огънят е  овладян. На място остават лесничеи да дежурят. 

Пожарът, който тази вечер избухна в „Кишиш махала“ край Баня, също е умишлен. Било са запалени сухи треви от няколко места. Ситуацията е овладяна в последния момент, тъй като огънят почти е стигнал до къщите, които са 15 на брой и не са постоянно обитаеми. Там огънят също е потушен. 

Разследващи са се заели със случаите, за да установят кой и защо разиграва и пожарна и горски служители и постоянно държи на нокти всички. Тече разследване и за големия пожар в Балкана, който преди седмици сериозно притесни карловци. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ