Писмо от английски магистрати е пристигнало в Софийски градски съд по делото срещу австралиецa Джок Полфрийман, който е подсъдим, че е убил с нож студента Андрей Монов. Кореспонденцията касае разпита на двама чужди свидетели Линдзи Уелш и Съндър Греъм, за които българските магистрати са поискали да изпратят делегация.
Днес по делото бяха разпитани 4 свидетели, като двама от тях  са се намирали на паркинга пред „Шератон" по време на инцидента. Освен тях препитан бе и мениджър на ресторант, намиращ се в района, като и ченге от СДВР, което се лутало случайно на местопрестъплението. Той каза, че е чул от колеги, че има някакво цигане, което било нападнато, като по този начин потвърди версията на обвиняемия, че е бранил ром. Това все пак били само приказки между полицаи, а свидетелят не бил видял нищо. Ченгето видяло нож, който бил в близост до мястото на убийството.
На 28 декември 2007 година на площад "Света Неделя" с нож бе намушкан 20-годишният Андрей Монов, който малко по-късно издъхва. Прободен от чужденеца, според обвинението, е и Антоан Захариев, който е бил в компанията на жертвата и в момента е ищец по делото. Веднага след драмата австралиецът Джок Полфрийман заяви, че е видял как група футболни хулигани са нападнали ром, а той се е притекъл да помогне на нападнатия.
Милан Николов, БЛИЦ